"Otkazi jer su krivi za gubitak od 400.000 EUR"

Italijanska fabrika za proizvodnju cirada za automobile Kofecioni Andrea odbacila je tvrdnje sidnikata Nezavisnost o nepoštovanju radničkih i sindikalnih prava.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 29.11.2015.

14:42

Default images
Foto: Freeimages.com

U saopštenju se navodi da su ugovori o radu 149 radnika otkazani u skladu sa zakonom i da su otkaze dobili isključivo oni koji su "odgovorni za gubitak od oko 400.000 evra, koji je fabrika pretrpela zbog nezakonitog odbijanja zaposlenih da obavljaju poslove".

Kompanija je napomenula i da je stotinak radnika fabrike održalo prošle nedelje jednočasovni štrajk upozorenja, ali da je nadležna Inspekcija rada utvrdila da sindikat koji ga je organizovao nije reprezentativan, kao i da u radu fabrike nije bilo nikakvih nepravilnosti.

U saopštenju je ocenjeno da predstavnici sindikata i dalje pokušavaju pretnjama i ucenama da zastraše rukovodstvo fabrike i da svojom porukom odbiju dolazak stranih investitora u Srbiju, bez iznošenja konkretnih i osnovanih zahteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: