"Zbog velikih sila jača regionalna saradnja"

Velike sile posmatraju Srbiju i susedne zemlje kao region, pa je zbog toga neophodno intenzivirati regionalnu ekonomsku saradnju.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 29.11.2015.

13:59

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Mi svakako želimo političku stabilnost, kako u našoj zemlji, tako i u regionu. To će olakšati ekonomsku saradnju i razvijanje preduzetničkog ekosistema koji će favorizovati inicijative mladih i sposobnih ljudi", rekao je potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković.

"Takođe je bitno ulagati u obrazovni sistem i to je nešto što planiramo da ojačamo", rekao je Marinković na sastanku sa specijalnim savetnikom za globalna pitanja mladih u američkom Stejt dipartmentu Endrjuom Rabensom.

Kako se navodi u saopštenju parlamenta, Marinković i Rabens su razgovarali o potencijalima preduzetništva u Srbiji, kao i o saradnji SAD-a i Srbije na tom planu.

Složili su se da je neophodno dalje raditi na popravljanju imidža preduzetništva, kao i na stvaranju tehnoloških parkova koji bi bili motivacija za mlade da otvaraju svoj biznis i sarađuju sa drugim mladim ljudima iz čitavog sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: