BG dobio još jedan Šalter za preduzetništvo

U Gradskoj opštini Voždovac otvoren je Šalter za preduzetništvo u okviru projekta podrške malom i srednjem privatnom biznisu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.11.2015.

12:18

Default images
Foto: Freeimages.com

Ovaj projekat zajedno realizuju grad, Privredna komora Beograda i lokalne samouprave, saopšteno je iz komore.

Kako je navedeno, to je četvrti Šalter za preduzetništvo u Beogradu, jer su slični informativni servisni punktovi već otvoreni u gradskim opštinama Obrenovac, Čukarica i Zvezdara, a u planu je pokrivanje svih opština u Beogradu do sredine iduće godine.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da je otvaranje Šaltera za preduzetništvo prvi korak u realizaciji Sporazuma o saradnji, koji je nedavno potpisan između opštine Voždovac i Privredne komore Beograda.

On je naveo da je osnov koncepcije rada Voždovca izaći u susret maksimalno svima, a pogotovo privrednicima od kojih opština živi, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić rekao je da je najbolja formula za unapređenje preduzetništva i kako učiniti više za sve privrednike, strateško partnerstvo između lokalnih samouprava, poslovnih zajednica i države.

Kako je naveo, to je obrazac koji primenjuju i zemlje razvijene ekonomije, a koji se pokazao kao veoma uspešan u praksi.

On je ocenio da lokalne samouprave često nemaju dovoljno kapaciteta, a ni mogućnosti da rade one poslove za koje već postoje nadležne institucije, što se odnosi i na konkretnu podršku razvoju preduzetništva.

Miletić je naveo da čak 50 odsto preduzeća ne preživi prve tri godine poslovanja i ukazao da su one funkcije i oblasti poslovanja u kojima preduzetnici imaju najviše problema pravo mesto za delovanje.

Zamenik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević istakao je da samo finansijska pomoć nije dovoljna za razvoj preduzetništva nego da je to samo početak.

''Tek kad osnujete firmu počinju problemi, jer najteže je od ideje doći do realizacije. Cilj Beograda je pravljenje podsticajnog ambijenta privređivanja, kao i pokretanje propulzivnih projekata'', rekao je Milosavljević.

Navodeći da su u fokusu mala i srednja preduzeća i preduzetnici, on je istakao da su najbolji i najbrži način da im se pomogne to da se poslovno vezuju za velike projekte i kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: