Beograđani, više nema čekanja ispred trafike

Skupština grada od naredne godine planira da uvede novu standardizaciju i za privremene objekte

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 29.11.2015.

11:02

Default images
Foto: Thinkstock.com

Kiosci u Beogradu ubuduće će biti jednoobrazni i razlikovaće se samo po veličini koja neće moći da premaši 10,5 kvadrata, najavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, pišu Večernje novosti.

“Tri centralne opštine, Savski venac, Vračar i Stari grad, tu odluku će morati da sprovedu do kraja sledeće godine, a ostalima se ostavlja rok do kraja 2018. Beograd će imati jednoobrazne kioske vrlo modernog dizajna”, naglasio je Nikodijević.

Podsećamo, ovo nije prva standardizacija mobilijara u prestonici. Prema ranijoj odluci odbornika gradskog parlamenta, od 2016. u Beogradu će u ugostiteljskim objektima moći da se vide samo beli, žuti i crni suncobrani.

Gradskom odlukom s početka ove godine zabranjeno je postavljanje zatvorenih bašta u centru grada, a takođe je određeno i do koje mere otvoreni objekti mogu da se zatvaraju, tako da zimski prostori neće moći da budu objekti na otvorenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: