Đurović: Završili smo jednu od najtežih deonica

Direktor "Koridora Srbije" Dmitar Đurović kaže da je deonica Vladičin Han-Donji Neradovac jedna od najtežih deonica.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 28.11.2015.

14:47

Default images
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, otvaranje auto-puta je veliki uspeh za sve koji su učestvovali u tom projektu .

On je naročito zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću, kako kaže, na bezuslovnoj podršci i ne samo na toj, već i svim drugim deonicama na Koridoru 10, koje se grade.

Đurović je takođe zahvalio i ministarki Zorani Mihajlović koja je, istakao je, imala sluha za prevazilaženje mnogih prepreka i rešavanje problema.

On je kazao da na deonici Koridora 10 ka Makedoniji da će biti izgrađeno 89 mostova, kao i dva velika tunela od kojih jedan najduži u Srbiji-tunel Predejane dugačak 1.808 metara.

Đurović je dodao da je uložen veliki napor u izgradnji ove deonice i da je u nju ugrađeno na hiljade tona građevinskog materijala.

Na deonici Vladičih Han - Donji Neradovac izgrađen je autoput u dužni 26,3 km sa 24 mosta, šest nadvožnjaka, i petljom "Vranje" sa svojim krakovima dužine 1,35 km, naveo je on.

Takođe, izgrađen je novi alternativni nekomercijalni put koji je paralelan autoputu u dužini od 19, 5 km sa 10 mostova.

Deonica autoputa Vladičin Han - Donji Neradovac na Koridoru 10 kod Vranja u dužini od 26,3 kilometara od danas je otvorena za saobraćaj.

Gradnja dela Koridora 10 od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca u blizini Vranja, koja je finansirana kreditom Svetske banke u vrednosti 73, 8 miliona evra, podeljena je na tri manje deonice: Vladičin Han - Prevalac u dužini od 10,1 km, Prevalac - Suvi Dol u dužini od 9,0 km i Suvi Dol - Donji Neradovac 7,2 km.

Svakodnevno, na izgradnji je bilo angažovano oko 400 radnika i 150 mašina i kamiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

9 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: