Fabrika hartije opet proizvodi, vraća radnike

Čačanska Fabrika hartije, koja je prodata prošlog meseca iz stečaja fabrici kartona Umka, obnoviće proizvodnju, a u pogone će se vratiti deo nekadašnjih radnika

Srbija

Izvor: B92

Subota, 28.11.2015.

13:59

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

To je izjavio predsednik Gradskog veća Samostalnog sindikata Srbije u Čačku, Slobodan Jelić.

Generalni direktor "Umke" Miloš Ljušić je tokom protekle sedmice razgovarao sa 25 bivših radnika i objasnio im da će se u pogonima uspostaviti tri manje proizvodne jedinice za reciklažu starog papira, pet ambalaže i folija.

Jelić je rekao da je Ljušić najavio investicije u iznosi od četiri miliona evra u naredne tri godine, kao i otvaranje radnih mesta za 100 do 130 ljudi.

Jelić je podsetio da je stara upravna zgrada Fabrike hartije i hala pored nje prodata preduzeću "Hizna" iz Mršinaca koja će na tom prostoru od 3.000 kvadrata otvoriti pogon za izradu hilzni.

Inače, Fabrika hartije od svog osnivanja 1930. do 2011. je proizvodila papir, sa manjim zastojima u proizvodnji tokom 1944.

Na aukciji u Agenciji za privatizaciju 2007. prodata je bugarskoj firmi iz Sofije za 91 milion dinara, a u stečaj je pala 2010. sa dugom od 14 miliona evra, a nakon bankrotstva 260 radnika je otpušteno. Tokom prošlog meseca nekadašnjeg čačanskog giganta kupila je fabrika kartona "Umka" za 102 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: