"Niško pivo" na proleće ponovo u prodaji

Ukoliko sve bude kako je planirano, prvi put posle nekoliko godina iz niške "Pivare" će za 4 do 5 meseci ponovo "poteći" pivo.

Srbija

Izvor: Južne vesti

Petak, 27.11.2015.

15:25

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Posle brojnih sudskih peripetija bugarski investitor je i zvanično postao vlasnik pivare u kojoj je proizvodnja stala sredinom 2012. godine.

Privredni sud u Nišu doneo je pravosnažno rešenje kojim se konstatuje prodaja "Pivare" firmi "Grupa kapitalni projekti" koja je promenila naziv u "Niška pivara". Osim toga, drugim rešenjem se nalaže i upis prava svojine nad nepokretnom imovinom u katastar.

Prema rečima direktora "Niške pivare" Nikole Karanovića ovim rešenjima su postali zvanični vlasnici proizvodno-poslovne celine, mada sudski spor sa kompanijom "Luss investment", koja tvrdi da je bilo propusta u proceduri prodaje, još nije završen.

"Tužba za poništenje kupoprodajnog ugovora je odbačena, ali to još nije pravosnažno jer je uložena žalba Apelacionom sudu. To je proces koji može da traje, ali je on nezavisan od ovih rešenja. Sada smo mi upisani kao vlasnici", objašnjava Karanović.

On napominje da se već počelo sa remontima i pripremom proizvodnje, kao i da očekuje da sve bude završeno na proleće.

"Okrenuli smo se poslu i u "Pivari" radi 26 ljudi uključujući mene, a plan je da još zapošljavamo. Imamo 8 ugovora sa firmama koje rade na popravci i izradi novih krovova, na sanaciji podruma i na remontu složenih mašina", kaže Karanović.

Ističe da će novi vlasnici zadržati ime "Niško pivo", kao i ostale brendove, ali da su u planu i novi proizvodi.

"Oni brendovi koji su kupljeni zajedno sa proizvodno-poslovnom celinom biće zadržani. Pivo će se zvati "Niško pivo", "Superior" i "Apel", a u planu je da pravimo i crno pivo i možda kraft piva. I sokove koji su se zvali "Dijana" ", napominje direktor "Niške pivare".

Podsetimo, bugarski biznismen Stefan Stefanov je početkom avgusta, nakon 8 neuspelih licitacija, kupio "Pivaru Niš", ali je ova prodaja ubrzo završila na sudu.

Nakon žalbi i tužbi "Luss investmenta", beogradske kompanije koja je bila zainteresovana za kupovinu pivare i koja tvrdi da je bilo propusta u procesu prodaje, doneta je zabrana i bugarska firma je morala da izađe iz kruga fabrike. Potom su usledile oprečne odluke niškog Privrednog i beogradskog Privrednog apelacionog suda, da bi nedavno tužba "Luss investmenta" bila odbijena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: