BG: Kiosci svi isti, nema sladoleda napolju

Gradska uprava objavila je da se uvodi standardizacija izgleda kioska u Beogradu, što znači da će postojati samo jedan tip kioska na teritoriji grada.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 27.11.2015.

11:32

Default images
Foto: Thinkstock

Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević je izjavio da će kiosci biti unifikovani, u različitim veličinama, među kojima će najveći imati 10,5 kvadratnih metara.

Tri centralne opštine - Savski venac, Vračar i Stari grad tu odluku će morati da sprovedu do kraja sledeće godine, a ostalim opštinama se ostavlja rok do kraja 2018.

"Beograd će imati jednoobrazne kioske vrlo modernog dizajna", naglasio je predsednik Skupštine grada, ističući da frižideri za sladoled i za pića više neće moći da stoje ispred kioska, već samo u njemu.

Ovo nije prva odluka uprave Beograda o uvođenju pravila za standardizaciju u prestonici.

Početkom godine doneta je odluka o postavljanju bašta kafića, koja predviđa da suncobrani mogu biti u beloj, bež i crnoj boji.

Pre nekoliko meseci je odlučeno i da vozila javnog gradskog prevoza mogu biti samo u jednoj boji od 2016. i to u crvenoj, jer su tako izabrali Beograđani.

Međutim, kasnije je saopšteno da to ipak neće biti sasvim tako već će od 1. januara biti i šarenih vozila javnog prevoza u prestonici, čije će bočne strane i dalje krasiti reklame.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: