Idu protiv EUR smišljeno, šta očekuju?

Evro se kretao ka sedmomesečnom minimumu u odnosu na dolar i naglo je oslabio u odnosu na jen u četvrtak.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2015.

09:44

Default images
Foto: Thinkstock

Naime, investitori su povećali svoje uloge protiv evra, uvereni da će Evropska centralna banka (ECB) olabaviti monetarnu politiku ponovo sledeće nedelje.

Investitori u Americi poravnali su svoje pozicije uoči praznika Dana zahvalnosti.

Jaz u prinosima dvogodišnjih američkih hartija i nemačkih dužničkih hartija dostigao je najveću razliku od novembra 2006. godine, reflektujući razilaženje u pogledima buduće monetarne politke američke Uprave federalnih rezervi (Fed) i ECB-a, što je dolar učinilo mnogo atraktivnijim za investitore.

Evro je bio u padu 0,1 procenat, na 1,0610 dolara, pošto je u sredu pao na 1,0565 dolara, najniži nivo od sredine aprila, pre nego što se oporavio. U odnosu na jen, evro se trgovao za 0,2 procenta niže, na 130,1 jena, što nije daleko od sedmomesečnog minimuma od 129,77 jena koji je zabeležen u sredu.

Dolar je takođe bio potpomognut boljim podacima u SAD-u, koji su pojačali očekivanja da će doći do povećanja kamatnih stopa u decembru.

Dolarski indeks je bio neznatno viši, na 99,831 poena posle dostizanja maksimuma od 100,17 poena, prateći snažnu industrijsku proizvodnju i podatke o poslovnim investiocionim planovima objavljenim u sredu, koji su obnovili mogućnost da će Fed povećati kamatne stope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: