Vučić i Li: Huavej u Srbiji biće kvalitetniji/FOTO

Kineska kompanija Huavej spremna je na veća ulaganja u Srbiji, kao i na poboljšanju kvaliteta opreme i povećanju broja stipendista, kaže kineski premijer.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

09:10

Default images
press@gov.rs

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije za proizvodnju telekomunikacionih tehnologija Huavej (HUAWEI) o napretku programa koji je dogovoren tokom posete kineskog premijera Li Kećianga Srbiji, saopštila je Vlada Srbije.

Potpredsednik Huaveja Jung Lu ‎je istakao da je ta kompanija spremna na veća ulaganja u Srbiji, gde već sarađuju sa Telekomom i EPS, kao i na poboljšanju kvaliteta kompjuterske opreme i povećanju broja stipendista iz Srbije, navodi se u saopštenju.
press@gov.rs
Vučić je kazao da će na srpskom tržištu biti još više mesta za kompaniju Huavej.
press@gov.rs
Premijer se u Kini sastao i sa studentima iz Srbije koji učestvuju u programu "Seme za budućnost" u kompaniji Huavej i kazao da oni nisu tu samo da uče za sebe, već i da predstavljaju Srbiju, gde će dobiti priliku da svoje znanje i pokažu. Poslednjeg dana posete Kini, Vučić će se danas sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom i premijerom Li Kećiangom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: