"Od Gasproma nema najave o poremećaju"

Srbija nema najavu da će doći do bilo kakvih redukcija u snabdevanju gasom, povodom obustave isporuke gasa ruskog Gasproma Ukrajini.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

17:54

Default images
Foto: Tanjug

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je sa premijerom Aleksandrom Vučićem, sa kojim boravi u zvaničnoj poseti Kini, u više navrata razmatrao sva aktuelna dešavanja u vezi sa snabdevanjem gasom, stoji saopštenju Ministarstva energetike.

"Vlada Srbije i resorno ministarstvo sa punom pažnjom prate situaciju. Od Gasproma u ovom trenutku nemamo nikakvu najavu da će doći do bilo kakvih redukcija, odnosno poremećaja u snabdevanju gasom", kazao je Antić i dodao da sa ruskim partnerima postoji čvrst ugovor o snabdevanju gasom.

Prema njegovim rečima, "Srbijagas" je potpuno spreman za predstojeću sezonu, a skladište Banatski dvor je "u potpunosti puno".

Šef Gasproma Aleksej Miler izjavio je da je ta ruska kompanija obustavila isporuke gasa Ukrajini, do dobijanja novog avansa.

Oko 15 odsto gasa koji se koristi u Evropi prelazi preko ukrajinske teritorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: