Ponovo rade dizalice na Žeželju

Radnici angažovani na izgradnji Žeželjevog mosta danas su, nakon višednevnog zastoja, nastavili radove na dizanju visećih elemenata.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

12:55

Default images
Foto: Tanjug

Radnicima je investitor, špansko-italijanski konzorcijum "Azvi" uplatio dugovanje podizvođača "Mostogradnje" za specijalne dizalice korišćene na podizanju visećih elemenata, što omogućava radnicima da podignu preostala tri elementa na luku, prenosi Radio 021.

Azvi je sa firmom "Prolifting", čiji radnici su angažovani na izgradnji mosta, sklopio ugovor koji je omogućio direktno plaćanje dugovanja, s obzirom na to da "Mostogradnja" zbog svojih dugova nije mogla da ispuni ove obaveze. Doduše, dugovi u zaostalim platama prema radnicima stoje i nije poznato kada bi oni mogli da budu izmireni.

Zaostale plate bile su razlog ranijih protesta radnika "Proliftinga", ali i onih angažovanih u prethodnom periodu na izgradnji dugoočekivanog Žeželja. Ovi radnici u početku su ulazili u generalni štrajk, da bi potom podneli tužbe protiv "Mostogradnje". Ti postupci trenutno su u toku, potvrdili su za naš portal oštećeni radnici.

O21. podseća da su radnici "Proliftinga" obustavljali ranije štrajkove upozorenja jer su im delovi mesečnih zarada, usled protesta, bili u delovima uplaćeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: