Niš osetio skok, novozaposlenih 20 odsto više

Prema podacima niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u prvih deset meseci ove godine posao je pronašlo 11.661 nezaposlenih iz Niša.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

17:06

Default images
Foto: Thinkstock.com

Sa područja čitavog Nišavskog okruga posao je pronašlo njih 15.799.

Direktor niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Boban Matić rekao je da je u Nišu broj novozaposlenih u odnosu na prošlu godinu veći za 20,5 odsto, a u Nišu i okolnih sedam opština Nišavskog okruga za 20,8 odsto.

Matić je prilikom dodele ugovora kandidatima koji će ići na obuku u kompaniju "Džonson elektrik", rekao da je rast zaposlenosti praćen padom nezaposlenosti na području Niša i Nišavskog okruga.

"Na kraju oktobra u Nišu je bilo 31.579 nezaposlenih, što je za 9,1 odsto manje nego oktobra 2014. godine. Na području čitave filijale evidentirana su 46.722 nezaposlena, što je za 8,8 manje nego prošle godine", izjavio je Matić.

Do kraja godine dvomesečnu obuku u "Džonson elektriku" proći će ukupno 85 polaznik, a nakon toga ova kompanija imaće obavezu da ih uposli na najmanje šest meseci.

Ugovore o obuci uručili su ministar rada i zapošljavanja Aleksandar Vulin i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: