Cinkara: Kakav stečaj, radimo u tri smene

Direktor preduzeća Metal Cinkara iz Inđije Mirsad Draganović izjavio je da ta firma odlično radi i da nije otišla u stečaj, kako su mediji objavili.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

14:11

Default images
Foto: Thinkstock

Draganović je za B92 objasnio da je stečajni postupak otvoren nad preduzećem Metal d.o.o. iz Ćuprije, koje posluje u sastavu slovenačke Maksim grupe, čiji je deo i Metal Cinkara iz Inđije.

Draganović kaže da je reč o dve potpuno odvojene firme i naglasio da Metal Cinkara posluje vrlo dobro.

Kako navodi, u prethodnom periodu zaposleno je zbog povećanog obima posla dodatnih 30 radnika i fabrika je počela da radi u tri smene.

Sada je trenutno 80 zaposlenih koji proizvode za srpsko tržište ali i za izvoz u Francusku, Nemačku, Švajcarsku i Kazahstan.

Metal Cinkara se bavi površinskom zaštitom metala toplim cinkovanjem, a prema rečima direktora, reč je o srpskom proizvodu sa dodatom vrednošću koji se koristi u auto-industriji, elektrodistribuciji, telefoniji, poljoprivredi…

Najveći kupci u zemlji su Lor iz Bačke Topole, kargujevačka Zastava inpro i Amiga Kraljevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: