"Građani ne vide ali niče najvažniji objekat"

Izgradnja kišnog kolektora Zemun Polje Dunav, koja je počela 2008. i u međuvremenu prekinuta, biće završena do 30. aprila naredne godine.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2015.

15:23

Default images
Foto: Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će to doprineti boljem kvalitetu života građana i privlačenju investitora u privrednu zonu u Zemunu.

Vrednost radova na izgradnji je 40 miliona evra, a sredstva je izdvojio Grad Beograd.

Nakon obilaska radova, gradonačelnik Siniša Mali je izjavio da je do sada završeno 98 odsto radova, te da će ostakak radova biti gotov u predviđenom roku, do kraja aprila 2016. godine.

"Projekat je počeo 2008. i iz različitih razloga je prekinut posle dve-tri godine. Našli smo način da ga ponovo pokrenemo i izašli smo sada u korito Dunava", rekao je Mali novinarima.

Prema njegovim rečima, kišni kolektor Zemun Šolje Dunav je najznačajniji objekat komunalne infrastrukture u Srbiji i u skladu je sa planom, koji bi danas trebalo da usvoji Gradsko veće.

"Taj plan predviđa da će svaka kuća i fabrika u Beogradu imati priključak na vodu, a grad će u to uložiti 600 miliona evra u narednih deset godina", objasnio je gradonačelnik.
Foto: Tanjug
On je istakao da je kolektor važan, jer se kišna kanalizacija neće više izlivati u Dunav, i dodao da je njegova izgradnja preduslov za izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže u tom delu grada.

"Ovo su radovi koje građane ne vide, jer se ne izvode na ulici, svaki dan... ali ovo su projekti poput izgradnje fabrike pijaće vode u Makišu, trafostanice u Mirijevu, koja obezbeđuje sigurno snabdevanje strujom... to su sve projekti koji omogućavaju da se grad razvija", rekao je Mali.

On je naglasio da je važno i to što će kolektor omogućiti normalne uslove za rad u industrijskoj zoni u Zemunu i Zemun Polju.

"Ako želimo da privučemo investitore, da ima damo mogućnost da rade i zaposle naše građane, moramo da im omogućimo uslove, da mogu da se priključe na vodovod i kanalizaciju", rekao je Mali.

Kako je kazao, mašina "krtica" kojom je probijen izlaz u Dunav, jedina je takva mašina u regionu, koja će biti upotrebljena i za rad na interceptoru.

Dužina kišnog kolektora je 3,6 kilometara, a do kraja radova ostalo je da se mašina ukloni, kako bi se izgradila izlivna građevina, kao i izolacija u samom tunelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: