VICE: Jurio sam dužnike da plate kredit

Moj posao podrazumevao je da pronađem dužnike. Nakon što ih pronađem, moj zadatak je bio da ih nateram da plate. Na kraju, počeo sam da sanjam dužnike.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 21.11.2015.

13:36

Default images

Sanjao sam kako me proklinju, kako plaču, kako mole.

Trbuhom za kruhom, zaposlio sam se u jednoj kompaniji koja zastupa većinu banaka u našoj zemlji. Moj posao podrazumevao je da pronađem dužnike - ako su brojevi iz evidencije nepostojeći - jer su dugovanja u većini slučajeva od pre pet, šest i više godina. Nakon što ih pronađem, moj zadatak je bio da ih nateram da plate, upotrebljavajući sve fazone koje smem da koristim. Na samom razgovoru, rekli su mi da ovo nije lak posao, ali da je isplativ. Međutim, niti je lak, niti isplativ, ali to je već priča za sebe.

Na kraju, počeo sam da sanjam dužnike. Sanjao sam kako me proklinju, kako plaču, kako mole. I shvatio sam da sa nekim ljiudima jednostavno ne možeš ni na jedan način, dok sa nekima kao nagradu za ljubaznost i saosećajnost dobiješ lepo prijateljstvo. Od ovog posla sam odustao iz više razloga. Jedan od njih je i taj što nisam dovoljno hladan da se oglušim o ljudsku muku i što na taj način nisam u mogućnosti da ispunim zadate ciljeve, a pogotovo da ostavljam ljude bez krova nad glavom

Tekst možete pročitati na sajtu vice.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: