Lukašenko Srbiji: Oni vas koriste, dođite kod nas

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je naše privrednike da se angažuju na projektima u Belorusiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2015.

13:14

Default images
(Foto: Beta/AP)

Lukašenko je to izjavio nakon sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Prema njegovim rečima, sada postoji dobra šansa koju treba iskoristiti kako bi se zaposlili privrednici iz Srbije.

“Mi razumemo u kojoj je situaciji Srbija. Ona oseća pritiske zemalja koje traže samo dobit u Srbiji i uglavnom brinu o svojim interesima, a zaboravljaju pritom na interese koje ima Srbija. Očigledno je da Srbija danas mora da nastupi diplomatski i snalažljvo kako bi preživela ovu stuaciju”, istakao je lider Belorusije.

On je naglasio da je Belorusija apsolutno otvorena za srpske privrednike.
Foto: Beta/AP
“Dođite i razvijate ovde ono što Srbiju zanima. Hajde da radimo zajedno na tome da se poboljša i trgovina sa drugim zemljama. Ne treba da gubimo vreme, jer će biti veoma teško da to nadoknadimo kasnije", rekao je predsednik Belorsije.

“Voleo bih da srpski narod i privrednici Srbije shvate da smo mi bili, jesmo i da ćemo biti vaši prijatelji”, naglaso je Lukašenko. Prema lideru Belorusije, prisustvo Belorusije u Evroazijskoj uniji i sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i EU omogućiće povoljne uslove za bolje trgovanje, ekonomske i investicione projekte.

Lukašenko je istakao da u odnosima između Srbije i Rusije nema problematičnih pitanja koje bi trebalo rešavati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: