"Telekom će otplatiti skupe kredite"

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će se, ako Telekom bude privatizovan, država će deo novca od prodaje koristiti za otplatu skupih kredita.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2015.

08:36

Default images
Foto: Tanjug

Vujović je dodao i da će, ukoliko neka od šest ponuda za Telekom Srbija bude dobra, deo novca otići i za strateške projekte.

"Ako ponude budu dobre kao što očekujem i ako se realizuje taj ugovor, onda po dogovoru od ranije deo novca bi trebalo usmeriti na otplatu najskupljih kredita, a deo na završetk strateških projekata", rekao je Vujović.

Ukoliko ponude ne budu zadovoljavajuće, prema njegovim rečima, postoji mogućnost profesionalizacije menadžmenta, kao u slučaju Železare Smederevo.

"Postoji mogućnost da se i kod Telekoma ide na zadržavanje kompanije u vlasništvu države, a uz profesioanalizaciju menadžmenta, privlačenje kapitala i da se čeka optimalni trenutak za prodaju", rekao je ministar.

Govoreći o šest punuda za Telekom Srbija, Vujović je rekao da je komisija prisustvovala zvaničnom otvaranju ponuda, ali da je Lazard, privatizacioni savetnik, taj koji profesionalno vodi postupak.

"Preuzeli su šest ponuda, obradiće ih tehnički i analitički", rekao je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: