Niš lider po broju izdatih građevinskih dozvola

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) pohvalila je grad Niš za broj izdatih građevinskih dozvola nakon 1. marta.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 14.11.2015.

14:26

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Prema rečima načelnika niške Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljuba Mihajlovića, od 1. marta do 30. oktobra ove godine ta služba je izdala 158 gradjevinskih dozvola, 138 lokacijskih uslova i 36 upotrebnih dozvola.

"Svi oni koji su podneli zahtev za izdavanje uporebne dozvole su ovu dozvolu i dobili, a odbijena su samo dva zahteva za izdavanje građevinske dozvole", kazao je Mihajlović za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, tako visok procenat pozitivnih odgovora za dobijanje gradjevinskih dozvola, niška Uprava za planiranje i izgradnju postiže strogom selekcijom zahteva za izdavanje lokacijskih uslova.

"Od ukupnog broja zahteva za izdavanje lokacijskih uslova, oko 20 odsto bude odbijeno, a najčešći razlog je taj što investitori žele da na placu kojim raspolažu, izgrade mnogo veći objekat nego što je to moguće", izjavio je Mihajlović.

Veće grada Niša odobrilo je danas 39 miliona dinara za izradu planske dokumentacije za gradsko gradjevinsko zemljište na rubnim delovima grada.

Ti planovi će, prema rečima Mihajlovića, biti završeni u prvoj polovini naredne godine, nakon čega će grad Niš imati stoprocentnu pokrivenost gradjevinskog zemljišta planskom dokumentacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: