Proširuje se još jedan krak za Most na Adi

Za petnaestak dana počeće nastavak rekonstrukcije pristupnih puteva do mosta na Adi koje će raditi firma "AR gradnja“.

Srbija

Izvor: Beobuild

Petak, 13.11.2015.

11:49

Default images
(Foto: Beobuild)

U projektu završetka severnih pristupnih puteva mosta preko Ade postoji rekonstrukcija raskrsnice ulica Tošin bunar i Nikole Dobrovića.

Prethodne nedelje završen je tenderski proces za taj deo radova i posao na proširenju ove raskrsnice dodeljen je domaćem preduzeću AR Gradnja.

Rekonstrukcija na ovom delu Tošinog bunara dugo je bila odlagana zbog pravno-imovinskih problema u prethodnim godinama, pa je deo ulice ostao nerekonstruisan, što izaziva velike saobraćajne i bezbednosne probleme. Projekat rekonstrukcije raskrsnice na Tošinom bunaru uključuje proširenje ulice u dužini od oko 200 metara, omogućavajući nesmetano funkcionisanje buduće raskrsnice na ukrštanju Tošinog bunara i UMP-a. Ovo ukrštanje biće rekonstruisano u raskrsnicu sa punom četvorokrakom vezom i novom regulacijom, što će značiti i konačno uklanjanje ovog uskog grla, piše Beobuild.

Radiće se i temeljna zamena vodovodnih i kanalizacionih instalacija, radovi na elektroenergetskim vodovima i nadzemnim instalacijama. Vrednost ugovorenih radova je 107.504.390 dinara i finansira se iz budžeta Direkcije za izgradnju grada. Rok za izvođenje radova je 149 dana od uvođenja izvođača u posao. Sada se pribavljaju odgovarajuće saglasnosti, a očekuje se da radovi počnu u drugoj polovini decembra.

Pored ovog tendera, na UMP-u je tražen i izvođač za probijanje pružnog nasipa i izgradnju podvožnjaka koji će povezati Bulevar umetnosti i Bulevar Crvene armije. Nakon inicijalnog poziva za dostavljanje ponuda za izvođenje radova na ovom projektu i kasnijeg produženja roka nijedna kompanija se nije prijavila, pa je postupak nabavke i zvanično obustavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: