"Zarada bila na nivou trafike, a sada ..."

Preduzeće "Gradske pijace" su za dve godine uspele da povećaju dobit sa 360.000 na više od 50 miliona dinara, kaže pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2015.

14:27

Default images
Foto: Tanjug

On navodi da je to javno preduzeće u 2012. imalo dobit od svega 360.000 dinara, što je dobit jedne trafike, ali su uvođenjem jasnih mehanizama kontrole uspeli da za svega dve godine, u 2014. godini, tu dobit povećaju na 53 miliona.

Procenjuje se, kazao je, da će ove godine dobit "Gradskih pijaca" biti 140 miliona dinara.

Milosavljević je sa direktorom tog preduzeća Ivanom Sočom i predstavnicima resornog sekretarijata razgovarao o internoj revizijim budžetskoj inspekciji i prošao kroz sve stavke bilansa stanja i uspeha, kao i projektovanog toka novčanih sredstava sa ciljem da se vidi kako je planiran program poslovanja za sledeću godinu.

"Ovo je najbitniji segment preventivne kontrole jer ukoliko dobro iskontrolišemo šta je predvidjeno za sledeću godinu, onda ćemo najbolje da pratimo sve stavke, pre svega troškove, koji se nalaze u bilansu uspeha", istakao je Milosavljević, saopštila je Gradska uprava.

Ističući da "Gradske pijace" imaju pozitivni trend kada je u pitanju njihovo poslovanje, on je dodao da je plan da se u 2016. godini nastavi sa tim pozitivnim trendom.

"Ovo je potvrda ispravnog pristupa da ukoliko osnivač vrši kontrolu javnih preduzeća, utoliko se zaista i kroz bilanse reflektuje taj rezultat", rekao je Milosavljević i napomenuo da od svega onoga što javna preduzeća ostvare kao dobit, 85 odsto ide u budžet grada.

Prema njegovim rečima, veoma je bitno da "Gradske pijace" imaju mogućnost i investicionog ciklusa.

"Sledeće godine planira se rekonstrukcija četiri velike pijace", rekao je on dodavši da su to "Borča”, "Zemun", "Smederevski đeram" i pijaca u Železniku.

Milosavljević je pojasnio da će ove godine početi rekonstrukcija pijace "Merkator" i delimična obnova i sanacija Kalenić pijace, "Skadarlije", Palilulske pijace, kao i pijace "Senjak" i "Banjica".

Ukupna investiciona vrednost za sledeću godinu je 450 miliona dinara, istakao je Milosavljević i zaključio da će uslovi privređivanja na pijacama biti bolji, zakupcima će se omogućiti kvalitetnije mesto za rad, a sugrađanima bolja usluga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: