Da li je kvalitetnije domaće ili uvozno mleko?

Na našem tržištu se mogu naći razna uvozna mleka po pristupačnim cenama, ipak analize NOPS-a pokazuju da je domaće mleko najkvalitetnije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 17.10.2015.

10:02

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) proveravala je kvalitet prehrambenih proizvoda na tržištu i planira sveobuhvatne hemijske analize kvaliteta uvoznog mleka, kao i svežeg mleka manjih proizvođača.

Na osnovu javno dostupnih rezultata, NOPS je zaključio da je domaće mleko ipak najkvalitetnije.

“U poslednjih nekoliko meseci na tržištu se mogu naći razna uvozna mleka, koja su cenovno dosta ispod kvalitetnih domaćih, kao i mleka manjih, mahom nepoznatih mlekara. Niže cene govore u prilog i (ne)kvalitetu uvoznih proizvoda, što bi trebalo izbegavati, pogotovo kada su konzumenti mala deca, kojima je najvažnije davati zdravo mleko. Uvozna mleka i mleka manje poznatih proizvođača, slabijeg kvaliteta, jesu cenovno pristupačnija, ali je ovakve namirnice vrlo važno pažljivo birati”, kažu iz NOPS-a.

Kako je konzumacija mleka izuzetno važna za ljude, veoma je bitno da se konzumira provereno i kvalitetno mleko.

NOPS podseća da se kravlje mlekoe najviše preporučuje deci i adolescentima, kao osobama kod kojih postoji potreba za bržom obnovom tkiva. Redovna konzumacija kravljeg mleka održava neophodan nivo kalcijuma u organizmu, zato je izuzetno bitno da se bira provereno mleko, najvišeg kvaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: