Ministarstvo odlučno: Telekom ne damo na berzu

Ministarstvo privrede odlučno je demantovalo da bi "Telekom Srbija" mogao da bude prodat na berzi.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

17:13

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Ministarstvo ocenjuje da u takvom postupku država ne bi mogla da obezbedi najvažniji cilj prodaje najvećeg srpskog telekomunikacionog operatera - a to je razvojna budućnost "Telekoma".

U reagovanju na ocene učesnika današnje konferencije o razvoju berze, na kome je jedan od učesnika izneo ocenu da bi "Telekom Srbija" trebalo privatizovati metodom inicijalne javne ponude, Ministarstvo privrede je skrenulo pažnju da u slučaju berzanske trgovine akcijama “Telekoma”, Vlada Srbije ne bi mogla da postavi veoma važne obaveze kupcu kao što su socijalni i investicioni program.

Ministarstvo privrede ističe da se ceo postupak prodaje “Telekoma”, sprovodi u skladu sa zakonom uz poštovanje transparentnosti i ravnopravnosti svih odabranih ponuđača.

Tačnije, Vlada Srbije se u postupku privatizacije “Telekoma” drži Zakona o privatizaciji i Uredbe o uslovima, načinu i postupku sprovođenja prodaje kapitala velikih subjekata privatizacije, koji propisuju javno prikupljanje ponuda.

"Dakle, akcije 'Telekoma' nisu uključene u trgovanje na regulisanom tržištu hartija od vrednosti, jer zakon ne omogućava primenu drugih metoda privatizacije. Zato je Agencija za privatizaciju pozvala sve zainteresovane, koji ispunjavaju kvalifikacione uslove, da dostave neobavezujuće ponude za učešće u postupku prodaje AD „Telekoma Srbija“ Beograd", objašnjavaju iz Ministarstva.

Komisija je rangirala pristigle ponude i sačinila listu ponuđača koji mogu učestvovati u drugoj fazi postupka, navedeno je u saopšetnju Minisatrstva privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: