Srpski mercedes nije za prestonicu, stiže MAN

Najveći gradski prevoznik raspisuje tender za još 20 novih vozila. Dogodine stižu niskopodni autobusi sa šasijom MAN.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 13.10.2015.

14:39

Default images
Foto: Tanjug

Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" od ponedeljka je bogatije za još pet "Ikarbusovih" autobusa, do kraja meseca trebalo bi da stigne još pet, da bi isporukom poslednjih deset vozila u novembru bila kompletirana kupovina 30 vozila sa šasijom "mercedesa".

A za narednu godinu planirana je nabavka novih niskopodnih autobusa, ali sa šasijom MAN, pišu Večernje novosti.

O ozbiljnoj nameri da poboljšaju kvalitet svojih usluga svedoči i direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća, Željko Milković, koji već za sledeću sedmicu najavljuje raspisivanje tendera za kupovinu 20 novih niskopodnih autobusa.

"Tender će biti u ovoj godini, a isporuka u sledećoj s obzirom na to da je rok šest meseci", kaže Milković. - Autobuse ćemo kupiti na lizing pod istim uslovima kao i ove sada, a prednost će imati domaće firme. Zašto bismo kupovali po znatno skupljoj ceni, kad odgovarajući kvalitet možemo da dobijemo i od domaćih proizvođača. Autobus koji kod nas košta 160.000 evra u inostranstvu bismo morali da platimo 250.000.

On je dodao da će novi autobusi biti sa šasijom MAN, a ne "mercedes", uz objašnjenje da su prikladniji za gradsku vožnju.

"Ikarbus" sa "Mercedesovom" šasijom nije potpuno niskopodan. Naime, na prva dvoja vrata jeste, ali su problem treća koja imaju četiri stepenika - kaže Milković. - Kao takav, ovaj autobus je dobar za prigradske linije, dok je za gradsku vožnju prijemčivija MAN šasija, jer su ti autobusi potpuno niskopodni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: