Ruska mašinerija zimuje kod Male Krsne

Ruska kompanija RŽD Internešnl pristupila je rekonstrukciji treće i poslednje severne deonice panevropskog saobraćajnog Koridora H Mala Krsna - Velika Plana.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.10.2015.

14:02

Default images
Foto: Tanjug

Na deonici dužine 29,5 km planirano je obnavljanje donjeg i gornjeg stroja koloseka, rekonstrukcija osam skretnica, 18 putnih prelaza, remont 12 malih veštačkih objekata i čeličnog mosta dužine 70 m, navodi se u saopštenju te kompanije.

Specificnost ove deonice je, kako navode, to što će se radovi izvoditi u periodu jesen/zima.

"Kao i na drugim deonicama, 'RŽD Internešnl' će primeniti naprednu rusku tehnologiju na izgradnji gornjeg stroja koloseka, koja ima povećani učinak, i koja omogućava da se u značajnoj meri skrati rok izvođenja radova", ističu u RŽD Internešnl.

Nakon rekonstrukcije deonice Mala Krsna - Velika Plana povećaće se, objašnjavaju, brzina saobraćanja vozova sa postojećih 50 na 120 kilometara na sat i biće obezbeđena potrebna bezbednost saobraćaja.

Saobraćajni Koridor H povezuje Salcburg i Solun, prolazeći kroz Zagreb, Beograd i Skoplje.

Ukupna dužina deonica Koridora H, čijom se rekonstrukcijom bavi RŽD Internešnl, iznosi više od 112 km.

Vrednost ovog projekta, koji se realizuje o trošku ruskog državnog kredita iznosi oko 84 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: