Radnici Železare čekaju partnera i veće plate

Nakon pokretanja druge visoke peći, radnici Železare Smederevo očekuju bolju proizvodnju i prodaju, veće plate, ali i da će sada biti lakše obezbediti partnera.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 10.10.2015.

16:09

Default images
Foto: Tanjug

"Čekamo strateškog partnera, bilo kog, samo neka bude", rekao je Tanjugu radnik Železare Goran Nojkić.

Ekonomista Žikica Milojković kaže da radnici sada očekuju veću proizvodnju i niže troškove, što je, smatra, izuzetno važno za poslovanje čeličane.

"Nedostaju neke završne faze u Železari, a to je proizvodnja cevi, koja bi bila ovde, kao i pogon za pocinkovanje lima, jer nijedna školjka za automobile danas se ne radi od običnog lima, već od pocinkovanog", rekao je Milojković.

On napominje i da su šavne cevi veoma tražene na tržištu, a koje je, inače, najavio da će razvijati potencijalni kineski investitor zainteresovan za Železaru.

U tom smislu kaže da je pokretanje druge visoke peći veliki adut za bilo kog strateškog partnera koji bi uložio u Železaru.

Dragana Mitrović, koja radi u Centru za dijagnostiku, očekuje da će zahvaljujući većoj proizvodnji čeličana imati više kupaca, a radnici malo bolje plate.

Radnik Božidar Nikolić nada se profitu koji će praviti njihova čeličana, s obzirom na veće kapacitete i činjenicu da sada rade obe visoke peći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: