Zbog kašnjenja plata Žeželj čekao 4 dana

Radnici "mostogradnje" u petak se posle štrajka dogovorili sa poslovodstvom. Zbog kašnjenja plata stajali četiri dana. Rokovi nisu ugroženi

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 10.10.2015.

14:56

Default images
Foto: Tanjug

Posle razgovora u petak sa generalnim direktorom Brankom Kneževićem, stotinak radnika beogradske "Mostogradnje" odlučilo je da nastavi rad na novom "Žeželjevom mostu" na Dunavu. Štrajkači su, zbog kašnjenja plata, posao obustavili još pre četiri dana.

O pojedinostima dogovora sa radnicima ne možemo da govorimo, ali se radovi nastavljaju - rečeno u "Mostogradnji".

Beogradsko preduzeće je kao podizvođača angažovao špansko-italijanski konzorcijum AZVI. Njegovih stotinak radnika čine preko četiri petine ukupnog broja neimara na gradilištu. Poslednja plata, koju su primili, bila je još iz maja i to je bio povod za višednevnu obustavu rada.

Kašnjenje njihovih plata, prema saznanjima Večernjih novosti, nema nikakve veze sa konzorcijumom AZVI, koji sve svoje finansijske obaveze ispunjava u skladu sa dinamikom obavljenog posla. To omogućava činjenica da više nema zastoja u finansiranju radova od strane AP Vojvodine, koja je zajedno sa Evropskom komisijom i Gradom Novim Sadom, jedan od sufinansijera projekta.

"AZVI novac dobija na vreme i isto tako isplaćuje i podizvođača "Mostogradnju"", potvrđuje dobro obavešteni izvor našeg lista.

Gradnja Žeželjevog mosta nastavljena je u junu i od tada je na čeličnom luku montirano 20 elemenata i sedam poprečnih greda.

"Da bi luk, inače dug 220 metara, bio potpuno završen, treba da se montira još 12 elemenata, kao i četiri poprečne grede", precizira izvor lista.

Po ugovoru potpisanom početkom 2011, novi most na Dunavu je trebalo da bude završen krajem 2013. Zbog problema oko finansiranja radova, određen je novi rok - novembar 2016. godine. Četvorodnevni zastoj, zbog štrajka radnika "Mostogradnje", kako kažu, ne bi trebalo da utiče da bude ispoštovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: