Krkobabić: Nemamo višak, zapošljavaćemo

U Poštama Srbije, koje zapošljavaju 15.000 ljudi, nema viška zaposlenih, a radnici koji nisu dovoljno uposleni biće raspoređeni na druga mesta, kaže Krkobabić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

13:08

Default images
Foto: Freeimages.com

"Nemamo višak zaposlenih već manjak posla i naš plan je da na novim poslovima zapošljavamo radnike", rekao je direktor tog javnog preduzeća Milan Krkobabić na svečanosti povodom Svetskog dana pošte.

On je istakao da će do kraja oktobra u poštama početi da radi 200 menjačnica, a naredne godine će svaka pošta imati menjačnicu.

Uskoro će, kako je najavio, pošte nuditi novu uslugu - zastupanje u osiguranju, a ponuda Pošta-net biće dopunjena fiksnom telefonijom.

Krkobabić je kazao da od 1. oktobra Pošte Srbije funkcionišu po novoj organizaciji i da su prvi put na rukovodeća mesta izabrani ljudi iz tog preduzeća, na internim konkursima.

Pošte su, kako je podsetio, u 2014. godini u budžet Srbije uplatile 10,1 milijardu dinara po osnovu dobiti, poreza i doprinosa, a očekuje se da će ove godine taj iznos biti veći.

"Naš cilj jer da nadmašimo prošlogodišnji rezultat koji je bio rekordan", kazao je Krkobabić i naveo da je neto dobit Pošta Srbije u prvom polugodištu 2015. godine oznosila 1,84 milijarde dinara, odnosno 15,2 miliona evra, što je za 40 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Karkobabić je kazao da je u planu zajednički posao na ruskom tržištu Pošta Srbije i Tošibe, japanskog proizvođača elektronike, gde bi stručnjaci Pošta obezbeđivali softverske usluge.

Svetski dan pošte obeležava se od 9. oktobra 1874. kada je u Bernu osnovan Svetski poštanski savez, jedna od najstarijih međunarodnih organizacija.

Pošte Srbije posluju 175 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: