Veliki posao - Energoprojekt gradi za Gasprom

Energoprojekt Oprema dobila je posao izgradnje energetskog postrojenja u Gaspromovom kompleksu u Minsku, vrednog 50 miliona dolara, saopštio je Energoprojekt.

Srbija

Izvor: Wise broker

Petak, 09.10.2015.

11:22

Default images
Foto: Thinkstock

EP Oprema i Gasprom Transgaz Belarus ugovorili su projekat "ključ u ruke" - izgradnju Energo centra sa trigeneracijom za potrebe snabdevanja električnom, toplotnom i rashladnom energijom poslovno komercijalnog kompleksa Gazproma u Minsku, saopštio je ENHL preko Beogradske berze.

Obaveze Energoprojekta uključuju upravljanje projektom, izradu glavnog projekta, građevinsko arhitektonske radove, nabavku i isporuku celokupne opreme i materijala, montažu mašinske i elektro opreme i postrojenja, ispitivanje i puštanje u rad i izradu tehničke dokumentacije i projekta izvedenog stanja.

Ukupna vrednost radova iznosi 50 miliona dolara, a rok za realizaciju je 23 meseca.

Energoprojekt je u prvih šest meseci tekuće godine ugovorio 143,8 miliona evra novih poslova, što je više od polovine plana za celu tekuću godinu.

Ta kompanija je u prvoj polovini godine ostvarila konsolidovani prihod od 16,1 milijardu dinara što je skoro 15 odsto više nego godinu dana ranije, dok je polugodišnja neto dobit dostigla 377,5 miliona dinara što je niže za 30 odsto u odnosu na period januar-jun prošle godine.

Akcije Energoprojekta na Beogradskoj berzi od početka godine beleže rast vrednosti od nepunih 11 procenata, a po poslednjoj ceni od 1.009 dinara tržišna vrednost kompanije iznosi 11 milijardi dinara (91,7 miliona evra).

Najveći akcionar Energoprojekta je država koja poseduje 33,6 odsto akcija, dok rival Napred drži više od 20 odsto akcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: