Šubara: Goldman saks hoće Petrohemiju

Direktor Agencije za porivatizaciju Ljubomir Šubara izjavio je da je Goldman Saks veoma zainteresovan za Petrohemiju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

11:10

Default images
Foto: Freimages.com (Ilustracija)

Prema njegovim rečima, za deset dana biće dostavljena njihova ponuda za ovo preduzeće.

"Izvršni direktor Goldman Saksa, jedne od najvećih investicionih banaka na svetu je bio kod mene, tražio je on da dođe, mi ćemo u narednih nekoliko dana, da ne kažem deset dana, dobiti izvanrednu ponudu za Petrohemiju. Mislim da je to najbolja ponuda do sada", rekao je Šubara na konferenciji za novinare.

On je rekao i da bi do do 15. novembra moglo biti poznato rešenje za Resavicu.

Precizirao je da je razgovarao i dostavio sve potrebne podatke predsedniku ruske kompanije Energo centar, jedne od najvećih za iskop uglja i proizvodnju mašina za iskop uglja.

"Očekujemo do 15. novembra takođe njihov predlog za rešavanje problema Resavice", rekao je Ssubara.

Tema današnje konferencije koju je Šubara sazvao bila je odluka Vlade da ga "udalji" sa dužnosti direktora do okončanja postupka za utvrdjivanje postojanja razloga za njegovo razrešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: