Doktorku ni sud ne zaustavlja - menja pol

I pored stava Ustavnog suda o penzionisanju žena, lekarka Mira Stanojčić iz Gornjeg Milanovca ne odustaje od procedure da promeni pol.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

10:44

Default images
Foto: Thinkstock

Ustavni sud privremeno je obustavio primenu odredbi Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, koje se odnose na penzionisanje žena sa navršenih 60 godina i šest meseci života.

Mira Stanojčić, specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, rekla je za agenciju Beta da je Sud ocenio da je propisivanje ovakvog zakonskog osnova diskriminacija žena a njen zahtev se na to i odnosio zbog čega je odlučila da menja pol.

"Teško sam se odlučila na ovaj korak a ušla sam u proceduru koja traje dve godine a to je dug period, i ko zna šta sve može da se dogodi, pa mi neće biti teško da sve povučem", rekla je lekarka.

Ona posebno ističe da je odluka privremena i da nema garanicija da žene u javnom sektoru neće opet biti diskiminisane u odnosu na muškarce kada je u pitanju penzionisanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: