BG: Dva nova hotela u istom danu

Švajcarski ambasador u Beogradu Žan Danijel Ruh pohvalio je napore Vlade Srbije koja je uspela da stvori stabilan i predvidiv ambijent za poslovanje.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

10:14

Default images
Foto: Tanjug

I to za razliku od, kako je dodao, ne tako davne prošlosti, kada je Srbija bila opterećena korupcijom, nepotizmom i sporošću administracije.

"Mračne sile koje su karakterisale mračne državne sile u Srbiji su izgubile bitku", naglasio je Ruh na svečacnom otvaranju hotela "Holidej In Ekspres" u četvrtak uveče, koji predstavlja još jednu švajcarsku investiciju u Srbiji.

Ruh je rekao da je otvaranje švajcarskog hotela u srcu Beogradu nazvao svojevrsnim "venčanjem Ženeve i Beograda", koji su na neki način komplementarni, jer ovde je veoma bogat noćni život, dok je to u Ženevi nemoguće zamisliti.
Foto: Tanjug
Hotel "Holidej In Expres" je primer dinamike koju sprovode švajcarski investitori u Srbiji, jer je su u Srbiji prisutne brojne švajcarske kompanije, rekao je švajcarski diplomata.

Generalni menadžer hotela Olivije Si Tahar rekao je da taj objekat ima 123 sobe, spada u srednje velike hotele i njegova gradnja je započeta 2009. godine, ali se desio dvogodišnji prekid u radovima zbog tehničkih problema, tako da je sama gradnja trajala četiri godine.

Vlasnik hotela je investitor iz Švajcarske, na njegovoj gradnji radila su isključivo srpska preduzeća, a osoblje u hotelu je isključivo domaće, rekao je Tahar i napomenuo da je hotel tako koncipiran da je namenjen kako korporativnim klijentima, tako i turistima, pa su tako i usklađene i sobe i hotelske usluge.
Foto: Tanjug
Odgovarajući na pitanje da li Beograd ima perspektivu u hotelskom i kongresnom turizmu, Tahar je rekao da Beograd treba da razvija poslovni i kongresni turizam, i da, iako ima konkurenciju u okruženju, pre svega Crnu Goru i Hrvatsku koje izlaze na more, ima dobru reputaciju kao grad sa puno zabavnih sadržaja i dobrog provoda.

Ono što nedostaje je dobra infrastruktura kako bi se u Beograd privukla biznis klijentela u hotelske kapacitete i druge uslužne objekte, rekao je Tahar i dodao da u Beogradu ima kvalitetnih hotela.

"Država bi trebalo više da uradi na promociji turizma i da pritom ističe da Srbija ima dobro vino i hranu, tako da bi mogla da privuče više gostiju", ocenio je Tahar.

"Envoy" u Čika Ljubinoj

U Beograd je u četvrtak uveče otvoren i hotel "Envoy", koji se nalazi u pešačkoj zoni u samom centru Beograda.

Devetospratni, luksuzno opremljeni hotel "Envoy" raspolaže sa 49 savremeno i komforno opremljenih klimatizovanih smeštaja, od kojih su šest džunior apartmani i jedan egzekjutiv apartman na poslednjem spratu, sa velikom terasom i pogledom na Dunav.

Nalazi se u Čika Ljubinoj ulici, a Trg Republike, Knez Mihailova ulica, Terazije, Skadarlija, Beogradska tvrdjava, i druge znamenitosti Beograda nalaze se na nekoliko minuta hoda od hotela, dok je aerodrom „Nikola Tesla" udaljen 18 kilometara, objavljeno je na sajtu hotela.

U ponudi su restoran "a la kard" i besplatno korišćenje fitnes i spa sadržaja, kao i bežičnog interneta koji je dostupan u celom objektu.

Za sve vrste poslovnih skupova na raspolaganju je konferencijska sala kapaciteta do 50 mesta, a prostor je pogodan i za privatne proslave i svečanosti.

Hotel poseduje i salon sa bibliotekom i više od 500 odabranih naslova za opuštanje uz knjigu.

Što se tiče kućnih ljubimaca, njihov boravak se odobrava uz najavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: