“Zlatno doba odnosa Srbije i Turske”

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je da je "ovo bez sumnje zlatno doba kada su u pitanju ekonomski odnosi Srbije i Turske".

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 09.10.2015.

09:03

Default images
Foto: Tanjug

Ljajić je rekao da će Srbija i Turska sigurno imati robnu razmenu koja će premašiti milijardu dolara, a to je, kako je napomenuo, do pre nekoliko godina bilo nezamislivo.

On je kao važno ocenio i to što su turski turisti drugi što se tiče broja dolazaka u Srbiju, odmah posle turista iz BIH. U prvih osam meseci dokazak turista iz Turske je porastao za 50 odsto u odnosu na isti period lane, rekao je Ljajić. "Naša je obaveza da Beko zadržimo u Srbiji, i da otvore svoju fabriku ovde. Činimo sve da stvorimo takvu poslovnu klimu da se oni odluče na ovaj korak i proizvode u našoj zemlji ", naveo je ministar i dodao da je veoma važno što Beko Balkans ima tako ozbiljne planove za poslovanje u Srbiji,.

On je rekao da ono što je klub Barselona u fudbalu to je Beko Balkans u proizvodnji bele tehnike.

Ministar je rekao da je činjenica da su dva velika turska brenda došla u Srbiju - Halk banka i Beko, predstavlja najbolji signal za druge turske investitore i ulagače.

Ljajić je rekao i da je jedna turska kompanija, takođe, kupila fabričku halu u Paraćinu, da se očekuje da će u januaru pokrenuti proizvodnju najlonskog konca za tekstilnu industriji i da će se zaposliti oko 500 radnika.

Takođe, na jugu Srbije postoji nekoliko kompanija koje nameravaju da ulažu u oblasti tekstilne industrije, a Vladičinom Hanu u oblasti automobilske indrustrije, dodao je ministar Ljajić.

Halk banka i Beko su definitivno podstakli i privukli druge ulagače da dođu u Srbiju, rekao je on.

Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj istakao da je da Beko podržava šampione, budući da je bio sponzor sportskih takmičenja", jer je, kako je kazao, "ta kompanija i sama šampion".

Mi od vas očekujemo podršku i sigurni smo i nadamo se da ćete nam izaći u susret i pomoći da još jednog šampiona dovedemo u Srbiju, rekao je Bozaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: