Rusi kupuju kuće na Fruškoj gori

Izgradnja eko-sela "Široke ledine", kompanije "Atos fruktum" u Maloj Remeti, počela je na površini od pet hektara.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

17:19

Default images
Foto: Thinkstock

Projekat vredan osam miliona evra treba da bude realizovan za dve godine. Dosad je prodato prvih šest kuća, i to Rusima.

Na južnim padinama Fruške gore, na nadmorskoj visini od 250 metara, pre osam godina "Atos fruktum" počeo je da se bavi voćarstvom, pišu "Večernje novosti".

Podigao je najsavremeniju plantažu jabuka, na 90 hektara, da bi asortiman proširio i na uzgoj bele sorte grožđa na površini od 13,5 hektara, da bi zatim izgradio vinsku kuću, uz degustaciju vina.

Ovaj put, kako kaže Mitar Deurić, vlasnik kompanije, žele da zaokruže turističku ponudu kakve još nema u ovom regionu.

“Došli smo na ideju da izgradimo eko-naselje zatvorenog tipa, za boravak i stanovanje tokom cele godine. Gradnja obezbeđuje najveće ekološke i energetske standarde, kao i najkvalitetnije materijale”, objašnjava Deurić.

Eko-selo čini šest "grozdova" od po sedam kuća, sa okućnicom od sedam do 10 ari. Duž sela proticaće potok, a krasiće ga fontane. U središtu sela biće restoran sa 150 kreveta i velnes-centrom, sa otvorenim i zatvorenim bazenom. U naselju će biti i maloprodajni objekat sa bankomatom, tako da će vlasnici kuća imati sve na dohvat ruke.

“Budući kupci mogu da biraju tri modela kuće - dinarsku, moravsku i sremsku. Dinarske kuće odlikuju kameni podrum, drvene konstrukcije i obloge, sa strmim krovom i krovnim kućicama. Model moravske čini takođe kameni podrum, zidano prizemlje i drveni trem, dok je sremska kuća naglašena prostranim tremom i dvovodnim krovom”, ističe Deurić i dodaje da su moguće izmene glavnih projekata po želji kupaca.

Radovi na infrastrukturi su uveliko počeli, dok se početak izgradnje prvih kuća očekuje dogodine u martu.

Dosad smo prodali prvih šest kuća, i sve su ih kupili Rusi, veli sagovornik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: