"Bolje da prodamo Telekom, plašim se pada"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pitanje dana, a ne nedelje kada će biti raspisan javni poziv za privatizaciju Telekoma Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.10.2015.

13:17

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu poručio da Srbija neće po svaku cenu prodavati tu kompaniju, a pogotovo ako ne dobije dobru cenu i dobre uslove.

"Idemo sa tim, ali nećemo da prodajemo ako ne dobijemo dobru cenu i dobre uslove. Nama to nije potrebno zbog budžetskog deficita, on je pokriven, to nam neće ići u budžet, pola bi išlo u investiranja, a pola za loše kredite koje je uzimala DS", rekao je Vučić.

Precizirao je da je interesovanje za tu kompaniju pokazalo osam firmi, a da postoje još jedna ili dve koje su zainteresovane, sa kojima će da se razgovara.

Njegov je stav, dodao je, da je mnogo bolje da Telekom bude prodat, jer se plaši da će doživljavati pad, zato što teško može da izdrži utakmicu sa velikim svetskim igračima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

216 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: