Antić: Toplane nemaju šta da spuste

Cene grejanja u gradovima širom Srbiji će ili ostati na istom nivou kao prošle godine ili će biti snižene, kaže ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

13:05

Default images
Foto: Beta

Antić je najavio da će narednih dana zbog hladnog vremena toplane početi da greju.

Antić je prilikom obilaska beogradskih elektrana, u kojima sutra počinju tople probe, rekao da su cene gasa prošle godine značajno rasle, a da neke toplane u tom periodu nisu podizale cenu grejanja i da zbog toga sada, kada je gas pojeftinio, one "nemaju šta da spuste".

Antić je podsetio da lokalne samouprave donose odluku o tome da li će grejanje pojeftiniti, a da je vlada i resorno ministartsvo zaduženo za donošenje Uredbe kojom se definiše metodologija za utvrđivanje maksimalnih i minimalnih cena grejanja.

Istakvši da će ovih dana biti izvršen pregled tih cena, Antić je poručio da je svih 60 toplana u Srbiji spremne za početak grejne sezone, koja zvanično počinje 15. oktobra, kao i beogradske elektrane koje su veoma značajne za energetsku stabilnost cele Srbije.

On je naveo da je od ukupno 60, 55 toplana obezbedilo energente za 15 dana unapred, a da preostalih pet to upravo čini i da će to uraditi do 15. oktobra.

Antić je naveo da je reč o toplanama u Novom Pazaru, Valjevu i Zaječaru i da određenih problema ima i toplana u Boru, koja je uspela da sklopi reprogram duga za struju sa EPS-om, kao i toplana u Somboru koja duguje Srbija Gas 180 miliona dinara.

Grad Sombor je blizu rešenja da kredit za izmirenje tog duga kako bi i toplana u Somboru mogla nesmetano da počne da radi.

Ministar je pozvao sve toplane da počnu da greju zbog hladnog vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: