Niče tržni centar i na Prokopu

Predstavljen urbanistički projekat za izgradnju Železničke stanice "Beograd-centar", prenose Večernje novosti.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 07.10.2015.

18:26

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Pristupne saobraćajnice, stanična zgrada, te brojni komercijalni sadržaji poput tržnog centra i garaže na nekoliko nivoa, deo su urbanističkog projekta za izgradnju Železničke stanice "Beograd-centar", koji je uradio Saobraćajni institut CIP, a koji je od pre dva dana dostupan na uvid javnosti u zgradi Gradske uprave.

“Imamo dve faza realizacije projekta.Prva obuhvata izgradnju pristupnih saobraćajnica i staničnu zgradu. U drugoj, koja može imati i nekoliko podfaza, ulazi izgradnja komercijalnih sadržaja, poput tržnog centra i garaže sa nekoliko nivoa", kaže odgovorni urbanista Marijana Radovanović.

Nova gradska saobraćajnica bi trebalo da ide iz Bulevara kneza Aleksandra, ka moderno sagrađenoj staničnoj zgradi.Radiće se i pristup podstanici iz Prokopačke ulice, službeno-tehnički ulaz zgrade, ali i saobraćajna veza iz Bulevara vojvode Putnika. Sa auto-puta je, u drugoj fazi, planiran pristup donjem staničnom trgu, kao i biciklistička staza, parking za dvotočkaše i taksi vozila.

Kada su objekti u pitanju, u prvu fazu ulaze projektovanje i izgradnja službenih i tehničkih delova stanične zgrade. Sve drugo, poput njenog izgleda i komercijalnih sadržaja, to da li će krov garaže biti "ozelenjen", u narednoj fazi je .

Zainteresovani mogu da pogledaju projekat, ali i da upute primedbe i sugestije sve do ponedeljka 12. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: