Novim zakonom privlačimo više investitora

Novi Zakon o ulaganjima ima za cilj da izjednači domaće i strane ulagače i da uvede kao novinu kredibilno telo - Savet za ekonomski razvoj

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.10.2015.

13:05

Default images
Foto: Thinkstock.com

Savetnica ministra privrede Tamara Jurinić istakla je da je cilj, takođe, da bude osnovana agencija za podršku ulaganjima - Razvojna agencije Srbije.

"Svima je potreban opšti pravni okvir za ulaganja u Srbiji, a cilj je slanje poruke da je Srbija spremna da primi ulagače i da im pruži zaštitu u svemu što žele", istakla je Jurinić.

Savetnica ministra privrede je izrazila uverenje da će sveobuhvatni ambijent u Srbiji, naročito u oblasti privrede, usvajanjem ovog zakona biti uređen i predvidiv.

Jurinić je dodala da je namera da odredbe u novom zakonu budu apsolutno rasterećene koruptivnih rizika.

Viši pravni savetnik u Agenciji za borbu protiv korupcije Jovan Nicić je rekao da će ta agencija narednih dana dostaviti i vladi i ministarstvu i resornom skupštinskom odbor primedbe, jer postoji prostor za poboljšanja i otklanjanja nedostataka.

"Naš utisak je bio da bi odredbama zakona trebalo detaljnije urediti neke od nadležnosti poslova koje su predviđene da će Savet za ekonomski razvoj i pomenuta razvojna agencija raditi", dodao je Nicić.

Problem je što nisu razrađene nadležnosti te agencije i što još nisu predviđeni uslovi i kriterijumi za imenovanje članova Upravnog odbora, naveo je Nicić i dodao da bi detaljnije trebalo da budu uređeni uslovi i kriterijumi za imenovanje tih članova i izbor direktora te agencije.

Srbija, kako je rečeno, prvi put dobija zakon o ulaganjima, koji je u skupštinskoj proceduri, čiji je cilj povećanje investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: