Grci već sve znaju o "Beogradu na vodi"

Grčke kompanije zaista ozbiljno razmišljaju o investiranju u Srbiji, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

17:58

Default images
Foto: beograd.rs

Vesić je naveo da su na Grčko-srpskom poslovnom forumu u Atini predstavljeni projekti koje je pripremio Beograd, među kojima je i projekat "Beograd na vodi", koji je već izazvao pažnju u Grčkoj.

"Danas smo imali poseban panel koji se odnosio na ekonomsku saradnju Srbije i Grčke i u okviru tog panela Beograd se predstavio sa svoji projektima grčkim investitorima. Danas su bile prisutne 24 grčke kompanije, neke od njih rade u Beogradu, a neke su izrazile želju da inevstiraju u Beogardu", rekao je Vesić Tanjugu.
Vesić kaže da je grčkim investitorima ukratko predstavio naše projekte koje smo pripremili za investiranje, projekte iz obalsti javno-privatnog parnerstva, grinfild investicije i projekte iz oblasti privatizacije

"Ono što je za njih bilo najinteresantnije je da je počeo naš najveći projekat Beograd na vodi vredan tri i po milijarde evra, u okviru koga treba da se izgradi dva miliona kvadrata i da je prva faza već počela, što je projekat koji je već izazvao pažnju u Grčkoj i za koji u Grčkoj svi znaju", naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, sa grčkim investitorima bilo je reči i o projektu deponije Vinča, o projektu pet fabrika otpadnih voda i nedostajuće kanalizacije, što je projekat vredan između 500 i 600 miliona evra.

Bilo je reči, kaže Vesić, i o projektu javne rasvete, o infrastrukturnim projektima u Beogradu koje ćemo raditi u narednim godinama, kao što su nova autobuska stanica i završetak nove železničke stanice.

Takođe, razgovaralo se, navodi, i o izgradnji unutrašnjeg i spoljnog magistralnog prstena, izgradnji dva tunela, jednog Topčiderskog i drugog koji treba da ide od Hercegovačke, sadašnje autobuske stanice skoro do Bulevara despota Stefana, kao i o projektima energetske efikasnosti.

"Mislim da smo naišli na dobar odgovor. Grčke kompanije zaista ozbiljno razmišljaju o inevstiranju u Srbiji", zaključio je Vesić.

Vesić predvodi delegaciju Beograda na 16. međunarodnoj konferencije "Prodekspo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: