"Teška odluka PKS - trećina zaposlenih manje"

Upravni odbor Privredne komore Srbije odlučio je da se broj zaposlenih do kraja godine u toj instituciji smanji za trećinu, kaže predsednik PKS-a Marko Čadež.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.10.2015.

15:05

Default images
Foto: Tanjug

PKS sada ima 308 zaposlenih, a odluka o smanjenju njihovog broja doneta je jednoglasno.

"Ovo je bila neophodna, teška odluka, kako bismo obezbedili pravi i efikasan servis privredi," istakao je Čadež.

On je rekao da je u prošlosti više od polovine prihoda Komore odlazilo na zarade zaposlenih što je, kako je rekao, praktično onemogućavalo razvoj novih komorskih usluga i servisa za privredu.

"Naš osnovni cilj je da budemo efikasan servis privrede Srbije i u tom smislu ova odluka je bila neminovna", istakao je Čadež.

Podsetio je da je cela privreda morala da prođe kroz period prilagođavanja novim okolnostima nakon ekonomske krize što, kako je rekao, PKS to do sada nije učinila.

"Ovo je dobar znak da PKS prepoznaje potrebe privrede jer čini sebe efikasnijom", poručio je Čadež.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: