"Hitriji od Mađara, spremni da zabodemo ašov"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će u novembru Srbija, Mađarska i Kina biti spremne da potpišu ugovor o izgradnji pruge Beograda - Budimpešta.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 03.10.2015.

14:53

Default images
Foto: Tanjug

"Mi ćemo biti spremni da što pre zabodemo prvi ašov", rekao je Vučić i dodao da će izgradnja pruge od Beograda do Budimpešte otvoriti nova radna mesta.

"Radimo sa kineskom stranom i verujem da ćemo u novembru da potpišemo ugovor o izgradnji pruge, mislim da je naša strana nešto hitrija od Mađarske, ali verujem da će sve tri strane (Srbija, Mađarska i Kina) biti saglasne da sa kineskim premjerom Kine Li Kećengom potpišemo ugovor", rekao je Vučić novinarima.

On je poručio da je Srbija spremna, kako se kaže, da zabode prvi ašov.

To znači dalje zapošljavanje i naših i kneskim kompanija, kao i bolju infrastrukturu, ekonomiju i bolji životni standard za naše gradjane, naglasio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: