Otvoren pristupni put "najboljeg autoputa" FOTO

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je pristupnu saobraćajnicu mosta "Mihajlo Pupin", od Zrenjaninskog puta do Ovče, u dužini od 7,6 kilometara.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 03.10.2015.

13:27

Default images
Foto: Tanjug

"Ovo je najbrži i najbolji auto put koji postoji danas u Srbiji", rekao je Vučić otvarajući saobraćajnicu u prisustvu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Beograda Siniše Malog i ambasadora Kine u Srbiji Lija Mančanga.

Ministarka Mihajlović je ranije najavila da će preostali deo pristupne saobraćajnice od Ovče do Pančevačkog puta biti završena do kraja godine, kada će biti završen ceo projekat izgradnje Pupinovog mosta sa pristupnim saobraćajnicama u dužini od 21 kilometar.
Foto: Tanjug
Raskrsnica sa Ovčanskim putem biće semaforizovana četvorokraka raskrsnica kojom će biti omogućen pristup Severnoj tangenti, a ukupna vrednost investicije je 44 miliona dolara.
Foto: Tanjug
Deonica od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge dužine 544 metara i most preko kanala Sebeš dužine 120 metara, ukupne je dužine oko 4,3 kilometara.

Takozvana Severna tangenta, od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta, pristupni je put Pupinovom mostu preko Dunava, između Zemuna i Borče.
Foto: Tanjug
Završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu tranzit će biti izmešten iz centra Beograda, a ona će sa po tri saobraćajne trake povezati Beograd na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta.

Ta saobraćajnica će povezati četiri putna pravca - od Beograda ka Šidu, Horgošu, Zrenjaninu i Vršcu.
Foto: Tanjug
Severna tangenta počine saobraćajnicom T6 od Novosadskog puta preko Ulice Cara Dušana.

Most između Zemuna i Borče je otvoren za saobraćaj u decembru 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: