Mali: Smart-plan za prve tri linije metroa

Francuske kompanije zainteresovane su za ulaganja u Beogradu, pre svega za koncesiju Aerodroma "Nikola Tesla" i za igradnju metroa, saopštila je gradska uprava.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 30.09.2015.

11:52

Default images
Foto: Tanjug

To je izjavila ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro u razgovoru sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim.

Mali je istakao da će do kraja ove i početkom sledeće godine biti izrađen smart-plan koji će definisati stvarne potrebe i izgled buduće tri prve linije metroa.

On je ambasadorki Francuske predočio velike projekte javno-privatnog partnerstva (JJP) koje Beograd planira da realizuje u narednom periodu.

Francuska kompanija Dalkia je zainteresovana za učešće u JPP projektu iz oblasti vodovoda i kanalizacije, dok su za projekat upravljanja otpadom Vinča interes već pokazale kompanije Suez Environment i Veolija, navodi se u saopštenju.

Mali je najavio otvaranje još nekoliko industrijskih zona u Beogradu i donošenje novog zakona o investicijama, koji će i gradskoj vlasti omogućiti da daje subvencije investitorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: