Antena grupa preuzela većinski udeo u B92

Antena grupa, međunarodna medijska korporacija i vodeća grupacija u jugostočnoj Evropi, preuzela je većinski udeo u B92.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.09.2015.

14:58

Default images

B92, jedan od vodećih nacionalnih TV i radio emitera u Srbiji i regionu, uspešno je pozicionirana komercijalna TV stanica sa jakim informativnim programom, koja je tokom godina razvila multimedijalnu platformu sastavljenu od televizije, digitalnih medija i radio-stanice.

U 2014. godini B92 je zabeležilorekordni rast gledanosti, dok je b92.net jedan od najuticajnih i najposećenijih sajtova u Srbiji od 1996. godine.

Antena će upotrebiti svoje bogato iskustvo i dokazanu stručnost u ovoj oblasti za dodatni razvoj medijske kuće B92. Preuzimanje ove stanice predstavlja dalje širenje Grupe u jugoistočnoj Evropi, gde trenutno uspešno posluje u pet zemalja.

“Čvrsto verujem u budućnost Srbije, države u kojoj smo doživeli ogroman rast, pretvorivši Prvu u najjaču medijsku kompaniju kako u Srbiji tako i Crnoj Gori”, rekao je Teodor Kirjaku, vlasnik Grupe. “Antena vidi B92 kao uzbudljivu investicionu mogućnost I mi ćemo nastaviti da tražimo slične izazove u medijskom sektoru Evrope, u zemljama u kojima regulatorna tela imaju jaku saradnju sa investitorima ,kao što je to slučaj u Srbiji”, dodao je Kirjaku.
Teodor Kirjaku, CEO Antena grupe
O kompaniji:

Antena grupa je međunarodna korporacija za medije i zabavu sa liderskom pozicijom u Jugoistočnoj Evropi i operacijama širom Evrope, Severne Amerike i Australije. Kancelarije im se nalaze u Amsterdamu, Londonu, Atini I Njujorku, a distribucijski sadržaj u preko 20 zemalja širom sveta. Centrala se nalazi u Amsterdamu, a Grupacija zapošljava preko 2.600 ljudi u Grčkoj, Kipru, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Rumuniji, SAD, Australiji, Velikoj Britaniji i Holandiji.

Osnovana 1989., Antena poseduje i posluje sa portfoliom medijskih sadržaja preko raznih tehnoloških platformi, uključujući vodeće komercijalne distributere, tematske kanale godine, digitalni medij, audio-vizuelne produkcije, izdavaštvo i srodne sadržaje. Sadržaj i kanali sa Antene prenose se mrežama među kojima su Time Warner Cable, DISH, Foxtel i Unity Media. Antena investira u probran medijski sadržaj i sredstva za distribiciju i tako obezbeđuje visok prihod po investiciji svojom ekspertizom upravljanja u kombinaciji sa produkcijskim i marketinškim veštinama. Kao deo novijih investicija, Antena je pretvorila Prvu TV u tržišnog lidera među srpskim komercijalnim televizijama, preuzevši od News Corporation nekadašnju free-to-air mrežu Televizije Fox. Ona je 2011. proširila brend Prve do Crne Gore, gde je stekla Pro TV/FM i od nje izgradila drugi po veličini gledanosti kanal u zemlji. U Sloveniji, Antena je stvorila zajednički poduhvat sa Telekomom Slovenije da vode i razvijaju Planet TV, koji je u poslednjih šest meseci udvostručio broj svojih gledalaca. U 2014. g. Antena grupa je završila preuzimanje od nemačke grupe ProSiebenSat.1 Kiss TV, prve muzičke televizije Rumunije, kao i četiri radio-stanice.

Ostali uspešni poduhvati uključuju TV i produkcijski sadržaj, digitalni medij, radio, muziku i izdavaštvo. Uspešna strategija investiranja je i Nova TV u Bugarskoj, koju je Antena kupila za 3,6 miliona dolara 2000., a 2008. prodala za 620 miliona evra, što je jedan od najvećih prihoda po investiciji ikad ostvarenih u evropskom medijskom sektoru.

Antena grupa je kompanija u privatnom vlasništvu porodice Kirjaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: