Od Brezovice prave 3 sela, posao za 3.000 ljudi

Ugovor između Vlade Kosova i francuskog konzorcijuma o ustupanju zemljišta na Brezovici na 99 godina, stupiće na snagu u oktobru.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.09.2015.

12:11

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Do tada bi trebalo obe strane da ispune ugovorne obaveze, rekli su zvaničnici vlade za portal Zeri.info.

Portal navodi da je predviđeno je da u oktobru nakon obostranog ispunjavanja obaveza između Vlade Kosova i konzorcijuma "MDP Consalting – Compagnie des Alpes" na snagu stupi ugovor o javno-privatnom partnerstvu o izgradnji, finansiranju, funkcionisanju i održavanju Turističkog centra Brezovica.

Kako se dodaje, ugovor potpisan u aprilu, dobio je i saglasnost predstavnika lokalnih vlasti u Štrpcu, koje je većinski srpska opština.

Vlada Kosova uz podršku USAID-a pri kraju je procesa realizacije obaveza koje proizilaze iz ugovora, kazao je za portal zeri.info šef ekipe za implementaciju sporazuma Azem Ređaj, koji je i dodo da Vlada bez ispunjavanja prethodnih uslova neće dozvoliti da ugovor stupi na snagu.

"Nezavisno od toga što je potpisan ugovor, samo nakon što investitor pred Vladom dokaže da su ispunjeni finansijski kriterijumi i nakon što vlada obezbedi i stavi na raspolaganju zemljište, tek onda ugovor stupa na snagu", rekao je Ređa.

Istovremeno je investitor je na poslednjim sastancima izjavio da radi prema planu koji je utvrđen radi ispunjavanja uslova iz ugovora.

Realizacija ugovora predviđa investiciju od 410 miliona evra. Od toga je u prve tri godine predviđeno da se investira 165 miliona evra. Takođe je planirano da na kraju centar ima sedam hiljada ležajeva u tri sela međusobno povezana putevima.

Takođe, investicija treba da omogući otvaranje 3.000 novih stalnih radnih mesta, ne računajući angažovanje radne snage tokom realizacije investicija.

Ređaj je naveo da bez ispunjavanja prethodnih uslova Vlada neće dozvoliti da ugovor stupi na snagu.

"Nezavisno od toga što je potpisan ugovor, samo nakon što investitor pred Vladom dokaže da su ispunjeni finansijski kriterijumi i nakon što vlada obezbedi i stavi na raspolaganje zemljište, tek onda ugovor stupa na snagu", rekao je Ređa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: