Otkrivena tri neregistrovana vrtića

Inspekcija za rad otkrila je tri neregistrovana vrtića u Srbiji, saopštlo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 05.09.2015.

14:38

Default images
Foto: Freeimages.com

U jednom od neregistrovanih vrtića radilo je šest neprijavljenih radnika, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, inspekcija je tim vrtićima naložila da odmah pokrenu propisani postupak za upis u odgovarajući registar i zabranila dalje obavljanje delatnosti do ispunjenja uslova za rad.

U nadzoru vrtića i objekata za prodaju brze hrane, koji je Inspekcija obavila 3. septembra, od 3.320 zatečenih radnika 151 nije imao ugovor o radu i socijalno osiguranje, navodi se u sapštenju.

Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu inspektori su protiv poslodavaca podneli ukupno 21 zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Doneta su 63 rešenja zbog nepravilnosti u oblasti radnih odnosa i 163 rešenja za otklanjanje nedostataka uslova bezbednosti i zdravlja na radu, kao i 10 rešenja o zabrani rada jer radnici nisu bili osposebljeni za zdrav i bezbedan rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: