Vukovi na Zlataru "pojeli" 2.000 €

Poznatom novovarškom poljoprivredniku i stočaru Radu Paliću vukovi su zaklali bika i junicu, a šteta koja mu je naneta iznosi preko dve hiljade evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 05.09.2015.

12:23

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

On kaže za Tanjug da se zaprepastio prizorom koji je zatekao kada je otišao da obidje stoku koja je bila na ispaši.

"Vukovi su mi rastrgli bika i junicu, a to nije prvi put da mi se dešava. Zaista ne znam šta da preduzmem kako bih zaštito stado"”, jada se stočar Rade.

Prema njegovim rečima, šteta koju su mu nanele zveri iznosi oko dve hiljade evra. Palić kaže da ima ogromno imanje površine oko 50 hektra. Tu je nisko rastinje pogodno za ispašu stoke, dodaje on.

Nakon ovog nemilog dogadjaja, prinudjen sam da životinje noću zatvaram u štalu, a preko dana da ih oprezno čuvam na livadi, ističe Palić.

"Obraćao sam se lokalnoj samoupravi vezano za nadoknadu štete, a tamo su mi rekli da ovaj problem nije u njihovoj nadležnosti. Kada sam ih upitao kom resornom Ministarstvu da se obratim, nisu mi dali odgovor", dodaje Rade. Palić navodi da ima oko 30 junica i 20 ovaca, a koze je prodao pre nekoliko dana.

“Dao sam oglas i za prodaju ovaca, jer nemam dovoljno hrane. Iza nas je sušna godina, tako da nisam uspeo ni seno za zimu da spremim”, rekao je on.

Inače, ovo nije prvi vučji pir u ovom kraju. Pre nekoliko meseci, u zlatarskom selu Kosatica, vukovi su rastrgli stado ovaca, a šteta je iznosila oko 140 hiljada dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: