Roditelji moraju da spreme i po 500 €

Mame i tate će sami morati da plate prva dva meseca boravka svojih mališana u privatnim obdaništima.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

19:49

Default images
Foto: thinkstock

Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu stiglo je oko 590 zahteva za refundiranje troškova boravka mališana u privatnim vrtićima.

Međutim, roditelje je sačekalo i neprijatno iznenađenje da će, umesto za jedan, kako je ranije najavljeno, morati sami da plate račune za dva meseca u punom iznosu, a grad će im posle refundirati troškove.

"Realno, roditelj mora da uplati prva dva meseca punu cenu zato što mora da plati unapred", izjavila je Snežana Đurić, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu. - "Grad ima za to izdvojena sredstva i sigurno će platiti razliku u ceni, ali tehnički to nije izvodljivo za prva dva meseca."

Cena privatnih vrtića iznosi od 180 do 400 evra, prosečno, oko 250 evra, tako da će za roditelje ovo biti izuzetno veliki trošak. Mame i tate će u septembru i oktobru po ovom osnovu morati da "pronađu" prosečno oko 60.000 dinara, pišu Večernje novosti.

Snežana Đurić je istakla i da se očekuje veći broj zahteva od oktobra, kada roditelji vide da taj novac stiže na njihov račun

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: