Otkriveno 145 nelegalnih firmi

Inspektorat za rad otkrio je 145 nelegalnih firmi u Srbiji sa 428 neprijavljenih radnika od 30. jula kada je dobio mogućnost da kotroliše i neregistrovane firme

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

16:48

Default images
Foto: Thinkstock.com

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, inspektori su doneli 145 rešenja kojima su neregistrovanim firmama, naložili da registruju delatnost i zabranili im rad dok to ne urade.

Novim Zakonom o inspekcijskom nadzoru omogućeno je da inspekcije kontrolišu i firme koje rade "na crno", odnosno ni na koji način nisu prijavile delatnost.

Najviše neregistrovanih firmi bavi se trgovinom, ugostiteljstvom, popravkom i održavanjem motornih vozila, preradom i obradom drveta, zanatskim uslugama i izvođenjem građevinskih radova, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: