Ćerke EPS-a podnele zahtev u Prištini

Direktori kćerki kompanija EPS-a "Elektro Severa" i "EPS Trgovine" predali su dokumenta i podneli zahteve u Prištini za registraciju preduzeća, saopštio je EPS.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 04.09.2015.

15:44

Default images
Foto: Thinkstock.com

Vlada Srbije danas je dala saglasnost na osnivanje privrednog društva "Elektro Sever" u Severnoj Mitrovici, a Izvršni odbor EPS-a je na sednici za direktora tog preduzeća imenovao Bobana Novakovića.

Sporazumom o energetici, u okviru Briselskog procesa od 25. avgusta ove godine, je predviđeno da EPS osnuje privredno društvo za snabdevanje električnom energijom "Elektro Sever"“.

Prethodni Sporazum o energetici i telekomunikacijama odredio je da EPS osnuje privredno društvo za trgovinu električnom energijom "EPS Trgovina“ u Severnoj Mitrovici.

Saglasnost za osnivanje "EPS Trgovine“ u Severnoj Mitrovici Vlada Srbije je dala 30. oktobra 2014. godine i Nadzorni odbor EPS-a imenovao je Milana Vujakovića za direktora tog privrednog društva.

Uprkos svim nastojanjima EPS-a, registraciona procedura na Kosovu i Metohiji za to preduzeće, nije završena, podseća se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: